Hej Verden!

Terminsprøven

Det er ikke svært at spotte, at Rosborg blev bygget midt i begyndelsen af de farverige 70’ere. Hallen indeholder alle regnbuens farver. Og en hel del 3.g’ere på nuværende tidspunkt. Klokken er 10 minutter i 9. Det er mandag. Nogle elever er ikke kommet til tiden, resten sidder og venter på at komme i gang. Der er nok aldrig blev udvekslet så meget non verbal kommunikation, som i øjeblikket efter det bliver sagt, at nu skal der være stille. Helt stille. Prøven går i gang.

Det er forbløffende, hvor meget man kan larme, når man er helt stille. Et host. En sko der tramper i gulvet. En side bliver vendt. Fingrer, som bevæger sig hastigt henover et tastatur. En dåse bliver åbnet. En skal på toilettet. En anden skal printe. En kan ikke komme på nettet. En har glemt sit USB-stik. En side bliver vendt. En klør sig håret. En nyser. En rykker sig i stolen. En åbner sin madpakke. En drikker, så flasken bliver helt flad. En side bliver vendt. En tager trøjen af. En krøller noget papir sammen. En kaster hovedet opgivende ned på bordet. En klukker af noget uvist. En taber en blyant på gulvet. En side bliver vendt. En kuglepind der klikker, en oplader der bliver sat til, en bog det bliver lukket. En side bliver vendt.

Der er en stille uro, som breder sig, da klokken nærmer sig et. Der er en time tilbage. De første elever er allerede smuttet ud. Rygerne er altid de første til at søge væk. Ud i den friske luft. De fleste bliver siddende. Læser en bog. Spiller et spil. Kigger forsigtigt rundt. Funderer over, om man nu løste opgaven. Forsikrer sig selv om, at det hele nok skal gå. Det er jo bare en terminsprøve.

Det er allerede kø ved printerne. Der er en halv time at løbe på. En grundige gennemgang af sit eget arbejde, man havde håbet på at kunne klare, bliver skåret ned til en let skimning. Man håber at fange de værste fejl. Man ved, man ikke gør det.

Klokken rammer to. Ragnarok bryder ud. Elever som vil pakke sammen. Elever som skal printe. Elever som ikke er færdige, og som desperat forsøger at hente lidt ekstra tid. Elever som vil ind og have deres ting. Alle vil gerne hjem. Solen skinner forsigtigt udenfor. Der er kommer en trykkende varme fra ovenlysvinduerne. På med jakke, på med taske, på med smilet. Det er slut. Og det var jo bare en terminsprøve.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden!